Min kat er løbet væk - hvad gør jeg?

EKSEMPEL PÅ EFTERLYSNINGS-PLAKAT I BUNDEN AF SIDEN - DU KAN DOWNLOADE DOKUMENTET OG UDFYLDE MED RELEVANTE INFORMATIONER

Her er nogle generelle gode råd, som vi håber, at du kan bruge:

Du kan starte med at spørge naboerne, om du må tjekke deres skure, garager o.lign., og dér hvor du ikke kan komme ind, skal du kalde tålmodigt - meget gerne nat eller sen aften, hvor katte er mere tilbøjelige til at svare.

Hvis det på nogen måde er muligt, så tjek selv, da mange katte gemmer sig, hvis fremmede kalder, og folk er næsten altid flinke i den situation.

Specielt på den kolde årstid, bliver rigtig mange katte lukket inde i kortere eller længere tid. Alle de spændende døre kan være svære at modstå for en nysgerrig kat – så tjek skure, garager, legehuse, kældre osv. Og tjek gerne flere gange – det er bare så vigtigt.

Vær især opmærksom dér, hvor folk er på ferie, eller husene er tomme. Kald på katten om natten - den kan sidde meget tæt på og ikke sige en lyd, så vær meget tålmodig.

Om natten er chancerne for at finde katten meget større, fordi katte er modigere, når der har været ro i et stykke tid. Hvis katten er vant til lyden af en dåse med godbidder, så tag den med og rasl med den. Lad også en dør stå åben, hvis det er muligt.

Sæt også gerne opslag op på steder i nærheden, hvor der kommer mange mennesker, og lav små flyers til naboernes postkasser, til børn, hundeluftere, postbuddet, social-og sundhedshjælpere m.fl. - det er faktisk dét, der bringer flest katte hjem.

Folk i kvarteret skal vide, at den er væk, så de kan holde øje. De skal mindes om, at katten er savnet, hver gang de ser plakaten.

Hvis ikke katten snart er hjemme, er det en god ide at kontakte 1812 og alle dyrlæger og internater i området, så de ved, at katten er din, hvis de får den ind eller nogen kontakter dem om en kat som din i nærheden af dig. Du kan evt. sende / maile dem en kopi af din efterlysningsplakat.

Hvis katten er øremærket/chippet, så husk at efterlyse den i katteregistrene, og få også tjekket, at de har de rigtige oplysninger, og sørg også meget gerne for, at oplysningerne er offentlige, så folk ikke først skal finde én med adgang til registret, før de kan se oplysningerne.

Hvis du er bange for, at katten er kommet lidt for langt væk til at kunne finde hjem, så lav en base af kendte lugte. Tag det brugte grus fra kattebakken og strø det uden for huset. Sæt også den brugte kattebakke udenfor og måske også noget mere, der lugter godt af katten, jeres andre dyr eller jer (deres brugte grus, kattetæpper, brugte sokker, brugt sengetøj mm.). Katte kan kende deres/jeres lugt på lang afstand. (Det skulle også være godt at tømme støvsugerposen udenfor). Tag også gerne brugt svedigt tøj på, når du leder – så lugter du hjemligt.

Har du brug for et link til internater og efterlysningsgrupper på nettet – så send evt. en sms til Jette Jensen (tlf. 52 38 09 19). Hun hjælper gerne.

Efterlysning - plakat

Du kan finde et eksempel på en efterlysningsplakat her, og du kan downloade plakaten nedenfor og indsætte de relevante informationer.

Plakat - efterlysning (i Word-format)

Plakat - efterlysning (i PDF-format)

Del siden