NÅR DU KOMMER HJEM MED KATTEN

Lad katten opholde sig i et begrænset rum i nogle dage med kattebakke, mad og vand. Gå ind og snak med den, men lad den ellers få ro.

Når den virker tryg, kan du gradvist introducere den til de andre rum, så den ikke bliver stresset.

Hvis du har børn, er det vigtigt, at børnene har forståelse for, at katten har brug for ro den første tid, og at børnene lærer at respektere kattens ”hellige” steder (når den spiser, sover, bruger kattebakken).

Hvis du har kat i forvejen eller andre dyr, er det vigtigt, at du introducerer dem gradvist til hinanden.

 UDEKAT/INDEKAT

Hvis katten skal være indekat, så sørg for, at den kan aktiveres, og at vinduer og altaner er sikret, så katten ikke kommer ud ved en fejl. Der masser af inspiration at hente i denne facebookgruppe:

 Hvis katten skal være ude/indekat, så husk at holde den inde i helst 4 uger (og absolut min. 2 uger), hvis det er en voksen kat. 

En killings stedsans er først udviklet, når den er ca. 10 måneder, så luk den ikke ud før.

Det er altid klogt at have en sæk med kattens brugte grus stående – både for katte, der skal være indekatte og katte, der skal kunne komme ud.

Strø noget af det udenfor, hvis katten skal til at være ude. Det kan den lugte på lang afstand. Hav resten stående og brug det, hvis katten måske kommer lidt for langt væk, eller hvis den som indekat kommer ud ved en fejl.

Du kan se mere på Inges Kattehjems hjemmeside:

Hvis du er i tvivl eller bliver i tvivl om noget, så skriv endelig til os.

Del siden