Katte i nød

Vildtlevende katte er primært den gruppe katte vi hjælper.

Der er rigtig mange forskellige foreninger, der hjælper katte i nød. Der er dog ikke mange af disse foreninger, der rehabiliterer og socialiserer vildtlevende katte. Forstået på den måde, at er de vilde, er ressourceforløbet så omfattende, at de fleste vælger at aflive. Derfor er vores hovedgruppe de vildtlevende, da de er de katte, der tit ender med at betale den ultimative pris - at blive aflivet.

Vores filosofi er, at alle fortjener en chance, dog må vi jævnligt gå den tunge vej, da en del af dem vi fanger har katte-AIDS (FIV/Felin Immundefekt Virus) eller katteleukæmi (FeLV/Felin Leukæmi Virus). Men størstedelen af de vildtlevende katte vi får ind, klarer sig rigtig fint efterfølgende.

Hvad gør du når du finder en kat i nød ?

Er katten meget skadet, skal du kontakte 1812 (Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral). Uanset om den er tam eller vild. De har hele beredskabet gennem Falck til at hente katten og hurtigt få den til dyrlæge, hvor den kan få hjælp. 

Alternativt kan du selv køre forbi dyrlægen, som så kontakter 1812. Dette er klart at foretrække, da det betyder, at katten får hjælp hurtigere. Men uden for normal åbningstid er det en rigtig god ide at ringe først. 

Er det en tam og rask kat du finder, kan der jo være en ejer i den anden ende. Hvis der ikke er nogen øretatovering, så tag den en tur forbi dyrlægen og få scannet katten for en chip.

1. juli 2021 trådte nye ændringer i kraft for loven om mark- og vejfred. Det betyder blandt andet, at umærkede katte fremover ikke skal fremlyses, men kan behandles og videreformidles med det samme.

Hvis du ikke selv kan have katten, kan diverse foreninger kontaktes. Liste over andre foreninger findes i fanen "Andre Organisationer". Kan ingen hjælpe dig, er du altid velkommen til at ringe til os. Har vi plads, hjælper vi gerne, men vildtlevende har førsteprioritet. Men en tam kat kan være en vildtlevende, da den kan være dumpet eller gået selv.

Kender du til en eller flere vildtlevende katte, som har brug for hjælp, kontakter du os enten via vores Facebook eller pr. telefon. Se under "Kontaktoplysninger".

Direkte nr. ved akutte tilfælde:

Jeanette Vellier                25 70 64 60

Del siden